Blogi

Dastia palvelee asiakkaitaan ympäri Suomen biokaasun voimalla

KUVA: EINO ANSIO

Dastian toimialue kattaa koko Suomen ja etenkin aluepäällikölle ja muulle työnjohdolle kertyy huomattava määrä ajokilometrejä vuoden aikana. Siksi olemmekin Dastialla ottaneet käyttöön työnjohdon työautoina kaasukäyttöiset henkilöautot, joihin tankkaamme biokaasua. Valinnan taustalla vaikuttivat ennen kaikkea kaasuautojen vähäpäästöisyys ja ympäristöystävällisyys sekä kattava toimintasäde sähköautoihin verrattuna. Kaasuautot ovat käytössä ympäri Suomen lukuun ottamatta aivan pohjoisinta Suomea, jossa kaasuntankkauspisteitä ei juuri ole.

Siirtymä kaasuautoihin on tapahtunut vähitellen ja osittain prosessi on vielä kesken. Tällä hetkellä n. puolet Dastian autoista kulkee biokaasulla. Tavoitteena kuitenkin on siirtyä hiljalleen käyttämään pelkästään kaasukäyttöisiä autoja, missä se vain on mahdollista. Työntekijöiden kokemukset biokaasuautoilusta ovat olleet positiivisia, eikä biokaasun saatavuus ole ollut ongelma niillä alueilla, joilla kaasuautot ovat jo nyt käytössä. Ympäristöperusteiden lisäksi biokaasuautoilu on ollut Dastialle luonnollinen valinta, sillä se on myös varsin kustannustehokasta verrattuna perinteisiin polttoaineisiin.

Dastialla vastuullisuutta ja ympäristövaikutuksia ajatellaan kokonaisvaltaisesti. Toiminnassa pyritään vähentämään päästöjä ja mahdollisia haittoja ennakoiden ja tulevaan varautuen. Biokaasuautojen käyttöönotto on ollut yksi askel tällä polulla. Liikkuminen asiakaskohteesta toiseen ympäristöystävällisesti on iso ajallinen, taloudellinen ja sosiaalinen panostus ympäristöystävällisempien käytänteiden suuntaan.

Dastialla vastuullisuutta ja ympäristövaikutuksia ajatellaan kokonaisvaltaisesti. Toiminnassa pyritään vähentämään päästöjä ja mahdollisia haittoja ennakoiden ja tulevaan varautuen.

Biokaasu polttoaineena sopii mainiosti myös Dastian kierrätystä ja ekologisuutta painottaviin toimintamalleihin. Kierrätämme lähtökohtaisesti kaikki siivouskoneemme ja käytämme ympäristömerkittyjä pesuaineita kaikissa kohteissamme. Panostamme kierrätyksen huomioimiseen siivousrutiineissamme ja opastamme kaikki siivoojamme ottamaan ympäristöasiat huomioon työssään esim. materiaalien valinnassa ja pesuaineiden annostelussa. Näin biokaasun hyödyntäminen tarpeellisten välimatkojen tekemiseen on yksi mainio lisä Dastian matkalla ympäristö- ja vastuullisuustavoitteiden toteutumiseen.

Lue lisää Dastian ympäristötavoitteista ja kaasuautoilusta myös yhteistyökumppanimme Gasumin blogista.