Blogi

Vuonna 2022 Dastia tuo esiin vastuullisuustekoja ja yhteistyökumppaneitaan

Vastuullisuus on nostanut päätään aivan kaikessa liiketoiminnassa ja yhä useammilta yrityksiltä odotetaan konkreettisia tekoja vastuullisen toiminnan edistämiseksi yhteiskunnassa. Yrityksillä on myös vaikutusvaltaa paitsi siihen, miten he kohtelevat työntekijöitään, kumppaneitaan ja asiakkaitaan, myös mahdollisuus tuoda arvojaan esiin niin hankintojensa, resurssienkäyttönsä kuin käytännön toimiensa kautta.

Dastialla toiminta perustuu kiinteästi yrityksen arvoihin (asiakaskeskeisyys, inhimillisyys ja rehellisyys) ja niiden kautta katsomme myös vastuullisuutta. Uskomme siihen, että olemalla rehellisiä ja inhimillisiä myös vastuullisuudesta, asiakkaamme saavat parempaa palvelua, joka vastaa juuri heidän tarpeisiinsa. Sen takia haluammekin kertoa asiakkaillemme, työntekijöillemme ja kaikille yhteistyökumppaneillemme entistä enemmän siitä, mitä kaikkea vastuullisuus pitää sisällään Dastialla.

Dastialla vastuullisuus on kokonaisvaltaista

Dastian vastuullisuustavoitteena on tuottaa vastuullisia palveluita niin, että toimintamme kuormittaa mahdollisimman vähän yksilöitä, ympäristöä ja yhteisöä. Käytännössä tämä tarkoittaa muun muassa lainsäädännön noudattamista, työntekijöiden kohtelemista ihmisarvoa kunnioittaen ja ympäristöarvojen huomioimista kaikessa toiminnassamme.

Ei siis riitä, että valitsemme käyttöömme ympäristömerkityt pesuaineet (vaikka niin teemmekin ja se on hyvä alku), vaan vastuullisen toiminnan tulee kulkea koko organisaation läpi kaikessa tekemisessä. Dastia on pyrkinyt yhteistyökumppaniensa kanssa löytämään asiakkailleen ratkaisuja, jotka aidosti parantavat asiakkaan saamaa palvelua, vähentävät turhaa hukkaa ja pitävät huolta ympäristöarvojen toteutumisesta. Esimerkkinä tällaisesta konseptoinnista toimii esimerkiksi erilaiset kiertotalouteen perustuvat lisäpalvelumme, kuten Lindströmin uusiokäyttöiset käsipyyhkeet tai Encoren kierrätyspalvelut.

Myös se, miten yritystä hallitaan ja miten ihmisiä johdetaan, on tärkeä osa yrityksen vastuullisuutta. Haluamme kantaa vastuumme yrityksenä panostamalla työntekijöidemme hyvinvointiin ja kannattavaan liiketoimintaan. Pidämme mielessä sen, että yrityksenä olemme osa ympäröivää yhteiskuntaa, ja asiakkaidemme ja yhteistyökumppaniemme avulla vaikutuksemme ulottuu pelkästään omaa organisaatiota laajemmalle.

Vastuullisuus rakennetaan arjen teoilla

Meiltä usein kysytään, millaisia vastuullisuustekoja teemme, ja miten huomioimme vastuullisuuden arjen toiminnassamme. Kun olemme listanneet näitä asioita, olemme itsekin suorastaan hämmästyneet, miten paljon pieniä ja suurempia arjen tekoja listalle mahtuu! Oli kyse sitten kierrätysohjeistuksista, eettisistä pelisäännöistä tai siitä, mitä kaasua autoihin tankataan, monet arjen pienetkin teot on valikoituneet toimintatavoiksi juuri vastuullisuuden kautta.

Jatkossa haluamme tuoda yhä enemmän esiin näitä arjen toimintoja, ja etenkin tekojen taustalla vaikuttavia tekijöitä siivoojistamme yhteistyökumppaneihin. Haluamme esitellä toimintamallejamme, joista olemme ylpeitä ja näyttää millaisia vaikutuksia niillä haemme. Toivottavasti voimme esimerkin voimalla myös inspiroida tai kannustaa muita yhä vastuullisempaan toimintaan.

Vastuullisuutta ei voi erottaa irralliseksi muusta toiminnasta

Dastialla vastuullisuus näkyy niin strategiassa kuin arjen tasolla. Päivittäisessä toiminnassamme teemme sosiaaliseen ja ekologiseen ympäristöömme vaikuttavia päätöksiä, jotka jaettuina käytäntöinä kertautuvat laajemmalle. Ei siis ole yhdentekevää, mitä yrityksen johdon tasolla vastuullisuusasioista päätetään ja millaista esimerkkiä näytämme toisillemme työpaikalla.

Vaikka vastuullisuustekojen esiintuonti on eräänlainen ”uudenvuodenlupaus” alkavalle vuodelle, ei vastuullisuusasioista puhumisen tärkeys laimene koskaan. Siinä missä monet uudenvuodenlupaukset ja elämäntapamuutokset on unohdettu tammikuun loppuun mennessä, ei meille tässä ole kyse mistään suuresta muutoksesta. Haluamme vain jakaa kaikkien kanssa ilon ja ylpeyden siitä, miten hienoa työtä dastialaiset tekevät joka päivä vastuullisuuden eteen.

Tervetuloa mukaamme!